SDĚLENÍ FARNÍKŮM

23. 2. 2020

batůžkovém projektu Mary's Meals se v naší farnosti sešlo 82 batůžků. Všem dárcům děkujeme.

V neděli 23. 2. se při mších sv. uskuteční sbírka Svatopetrský haléř. Její výtěžek je určen do rukou Svatého otce, který jej pak rozděluje podle aktuálních potřeb církve. V kostele bude celodenní adorace. Prosíme, jestli byste se mohli zapsat do tabulky na stolku, nejlépe dva lidi na jednu půlhodinu. Děkujeme. V 18:00 bude společná modlitba a eucharistické požehnání.

Kdo byste měl nějaký nápad k Noci kostelů, kterou tento rok opět budeme pořádat (5. 6.), prosíme, jestli byste se ozvali Vojtěchovi Kábrtovi do neděle 23. 2., kontakt (608 346 878, vojtechkabrt@seznam.cz). Všem mockrát děkujeme.

V pondělí 24. 2. po mši sv. bude na faře společenství farníků.

Ve středu 26. 2. se při mší sv. bude udělovat popelec. V sobotu pak i při mši sv. v Horní Radechové a v neděli na Boušíně.

Ve čtvrtek 27. 2. po mši sv. bude na faře schůzka mladších ministrantů (předškolní – 3. třída).

V pátek 28. 2. v 17:30 bude pobožnost křížové cesty. V 18:45 se na faře uskuteční krátké (asi půlhodinové) setkání pro rodiče dětí, které jsou ve 3. třídě a tento rok by měly přistoupit k 1.  svatému přijímání. O. Miloslav by chtěl s rodiči probrat, jak by příprava tento rok probíhala. Stačí účast jednoho z rodičů. Prosím vezměte si sebou diáře.

V sobotu 29. 2. od 8:30 bude dopolední brigáda na faře. Chtěli bychom dokončit, co jsme na podzim začali, především pak roztřídit papíry v kanceláři, dále také uklidit v dalších spodních místnostech a ve společenské místnosti. Děkujeme všem, kteří se zapsali!!! Bude i malé občerstvení.

V neděli 1. 3. na konci mší sv. bude požehnání maminkám, které očekávají narození dítěte. Také bude mimořádná farní sbírka, tentokrát opět na zděnou přístavbu ze dvora fary. V květnu počítáme se zbouráním staré dřevěné přístavby a s postavením nové. Předběžná cena byla vypočítána na 250 000 Kč. Tato cena by se měla snížit brigádnickou prací.

V neděli 1. 3. v 18:00 bude v kostele pobožnost křížové cesty.

Od pátku 15. do neděle 17. 5. bude duchovní víkend pro ženy naší farnosti v Rokoli u Nového Města nad Metují. Začátek mší sv. v 18:00 v kostele na Novém Hrádku, konec v neděli dopoledne, oběd již doma. Vede P. František Hofman. Cena 500 Kč + výdaje na stravu. Předpokládaný počet osob je 24. Zájemkyně se mohou zapsat do tabulky v kostele nebo se nahlásit Veronice Kuldové (725 544 922, kulda.pavel@seznam.cz).

Na stolku je také rozpis Putování obrazu Panny Marie v rodinách od března do srpna. Kdo by měl zájem, můžete se zapsat.

Na stolku si můžete zakoupit Postní brožurku se zamyšlením na každý den, cena je 32 Kč.