SDĚLENÍ FARNÍKŮM

16. 2. 2020

V neděli 16. 2. v 9:00 bude mše sv. s rytmickým doprovodem. Zároveň bude křest Matěje Staňka.

Je možné se zapojit se do batůžkového projektu Mary's Meals. Jednoduchým způsobem tak můžeme pomoci chudým dětem, které často nemají základní učební pomůcky jako tužky a sešity. Více informací v kostele na stolku, na letáčcích jsou důležité informace, jak je potřeba batůžek připravit. Vybavené batůžky noste prosíme k Regnerovým, Lhota 179, Č. Kostelec, nejpozději dnes, v neděli 16. 2.

V úterý 18. 2. po mši sv. bude úklid kostela a fary. Děkujeme všem, kteří se ho zúčastní. Večer v 19:00 bude setkání kostelecké ekonomické rady.

V neděli 23. 2., poslední neděli před postní dobou, bude celodenní adorace. Prosíme, jestli byste se mohli zapsat do tabulky na stolku, nejlépe dva lidi na jednu půlhodinu. Děkujeme. V 18:00 bude společná modlitba a eucharistické požehnání.

V neděli 23. 2. se uskuteční sbírka Svatopetrský haléř. Její výtěžek je určen do rukou Svatého otce, který jej pak rozděluje podle aktuálních potřeb církve.

Kdo byste měl nějaký nápad k Noci kostelů, kterou tento rok opět budeme pořádat (5. 6.), prosíme, jestli byste se ozvali Vojtěchovi Kábrtovi do neděle 23. 2., kontakt (608 346 878, vojtechkabrt@seznam.cz). Všem mockrát děkujeme.

V pátek 28. 2. v 18:45 se na faře uskuteční krátké (asi půlhodinové) setkání pro rodiče dětí, které jsou ve 3. třídě a tento rok by měly přistoupit k 1. svatému přijímání. O. Miloslav by chtěl s rodiči probrat, jak by příprava tento rok probíhala. Stačí účast jednoho z rodičů. Prosím vezměte si sebou diáře.

V sobotu 29. 2. od 8:30 bude dopolední brigáda na faře. Chtěli bychom dokončit, co jsme na podzim začali, tedy doklidit spodní místnosti na faře, především pak roztřídit papíry v kanceláři, popř. také uklidit v dalších spodních místnostech a ve společenské místnosti. Na přenášení krabic bychom uvítali pár mužů, na ostatní práce můžou přijít ženy i muži. Prosíme ty, kteří by se mohli zúčastnit, aby se zapsali do tabulky v kostele nebo se ozvali o. Miloslavovi, maximum je 10 lidí. Děkujeme. Bude i malé občerstvení.

Od pátku 15. do neděle 17. 5. bude duchovní víkend pro ženy naší farnosti v Rokoli u Nového Města nad Metují. Začátek mší sv. v 18:00 v kostele na Novém Hrádku, konec v neděli dopoledne, oběd již doma. Vede P. František Hofman. Cena 500 Kč + výdaje na stravu. Předpokládaný počet osob je 24. Zájemkyně se mohou zapsat do tabulky v kostele nebo se nahlásit Veronice Kuldové (725 544 922, kulda.pavel@seznam.cz).