SDĚLENÍ FARNÍKŮM

2. 2. 2020

V neděli 2. 2. na svátek Uvedení Páně do chrámu (Hromnic) mše sv. začnou žehnáním svící. Prosíme, přineste si je s sebou. Na konci mší sv. bude požehnání maminkám, které očekávají narození dítěte. Také bude mimořádná farní sbírka, jak jsme se domluvili na ekonomické radě, tentokrát na zděnou přístavbu ze dvora fary. Na jaře počítáme se zbouráním staré dřevěné přístavby a s postavením nové. Předběžná cena byla vypočítána na 250 000 Kč. Tato cena by se měla snížit brigádnickou prací.

V pondělí 3. 2. bude na konci mše sv. Svatoblažejské požehnání.

V úterý 4. 2. bude po mši sv. úklid kostela a fary. Děkujeme všem, kteří se ho zúčastní.

Ve středu 5. 2. v 19:00 začnou opět každotýdenní zkoušky chrámového sboru na faře.

Ve čtvrtek 6. 2. při mši sv. bude přijata do katechumenátu dvanáctiletá Natálie Křížová. Po mši sv. bude na faře setkání starších ministrantů (4. třída a výš).

V naší farnosti se nabízí možnost uspořádání manželských večerů. Jde o iniciativu křesťanských církví na posílení manželských vztahů. Kurz Manželské večery je série osmi setkání manželských párů, kterými můžete investovat do svého vztahu. Začínají vždy romantickou večeři a pokračují diskusí o daných tématech pouze ve dvou. Setkání by probíhala vždy v úterý od 25. 2. v salonku restaurace Divadlo. Bližší informace jsou na plakátku a letáčcích, které si můžete rozebrat, vzadu na stolku. Přihlášení je nutné do tohoto čtvrtka 6. 2. Ještě je volno pro dva páry a pro dva náhradní.

V pátek 7. 2. od 16:00 do 18:00 bude v kostele příležitost ke svátosti smíření. K dispozici budeme oba kněží. Po večerní mši sv. bude výstav Nejsvětější svátosti oltářní, litanie, zásvětná modlitba a svátostné požehnání.

Je možnost zapojit se do batůžkového projektu Mary's Meals. Jednoduchým způsobem tak můžeme pomoci chudým dětem, které často nemají základní učební pomůcky jako tužky a sešity. Více informací v kostele na stolku. Vybavené batůžky noste prosíme k Regnerovým, Lhota 179, Č. Kostelec, nejpozději do pátku 7. 2.

V sobotu 8. 2. v 19:00 se v sokolovně v Č. Kostelci uskuteční Charitativní skautský ples, jehož součástí bude dražba na podporu organizace Mary´s Meals. Akce je určena pro všechny skauty i širokou veřejnost. K tanci a poslechu zahraje taneční skupina Reflex.  Vstupné dobrovolné.