SDĚLENÍ FARNÍKŮM

29. 12. 2019

 

Děkujeme všem, kteří připravili kostel pro vánoční svátky – úklidem, postavením stromku i darováním stromu, stavěním betléma a další výzdobou. A také všem, kteří se jakkoli zapojovali během bohoslužeb.

V neděli 29. 12. bude při všech mších svatých obnova manželských slibů.

V úterý 31. 12. od 23:15 bude otevřen kostel k tiché adoraci, o půlnoci bude svátostné požehnání.

V pátek 3. 1. bude zpovídat o. Miloslav od 17:00.

V neděli 5. 1. při všech mších sv. bude žehnání maminkám, které očekávají narození dítěte. Zároveň, jak jsme se domluvili na ekonomické radě, bude každou první neděli v měsíci mimořádná farní sbírka, tentokrát na opravu varhan. O letošním podzimu byly ošetřeny proti červotoči, v následujících třech letech by se mělo pokračovat v opravě dál, celková cena je odhadována na 170 000 Kč. Více informací o plánovaných opravách je na nástěnce farních rad a na webu farnosti.

V neděli 5. 1. ve 14:00 bude v kostele na Boušíně Tříkrálový koncert, účinkuje Kostelecká cimbálová muzika.

Kdo si chce dát úmysly na mši sv. do konce června, může se stavit na faře, jsou volné i termíny v lednu.

Pokud by někdo chtěl do konce roku darovat nějaký finanční obnos farnosti, je možné mu vystavit potvrzení o daru, aby si to pak mohl odečíst z daní.

Na pouť do Filipova se bude odjíždět v neděli 12. 1. ve 23:30 z autobusového nádraží v Č. Kostelci. Ještě zbývá posledních pár volných míst. Pokud by se chtěl ještě někdo přihlásit, kontaktujte i nadále paní Janu Křečkovou (731 580 034).

V sobotu 11. 1. 2020 se uskuteční již tradiční Tříkrálová sbírka. Jejím smyslem je informovat širokou veřejnost o činnosti Charit a získat podporu pro charitní činnost. Je také příležitostí k neformálním setkáním, k o oživení farnosti a křesťanských hodnot.  Chtěli bychom Vás požádat o pomoc, podporu a spolupráci. Proto prosíme dobrovolníky, kteří mohou složit skupinku koledníků (vedoucí + minimálně dva králové), aby se hlásili na níže uvedených kontaktech. Vedoucí skupinky musí být ve věku min. 15 let. Odměnou za Vaši pomoc budiž radost z neocenitelné pomoci druhým, drobný dárek a vepřový gulášek z produkce kuchyně našeho Hospice. Kontakty: Jan Kordina, tel. 732 402 222, email: Kordina@hospic.cz, Josef Urban, tel. 731 598 833, email: urban@hospic.cz, www.hospic.cz.