SDĚLENÍ FARNÍKŮM

8. 12. 2019

 

Děkujeme mužům, kteří v týdnu položili v kostele koberce.

V neděli 8. 12. přijede do naší farnosti Václav Čáp, dlouholetý tlumočník a spolupracovník o. Eliase Velly. Po obou mších sv. v Č. Kostelci představí novou knihu o životní cestě a duchovním růstu o. Eliase a bude k dispozici k případným dotazům či koupi a podepsání knihy.

Každou neděli v 18:00 je v kostele modlitební setkání, 8. 12. se budeme modlit Večerní chvály (Nešpory). Jedná se o liturgickou modlitbu církve, při které děkujeme za uplynulý den. Na závěr bude svátostné požehnání. V neděli 15. 12. budou Večery chval, 22. 12. část Loutny české od Adama Michny z Otradovic.

Ve čtvrtek 12. 12. mše sv. pro děti začne světelným průvodem od sakristie, při nepříznivém počasí od zadního vchodu kostela. Prosíme děti, aby si vzaly s sebou svíčku nebo kahánek. Po mši sv. bude Benjamínek na faře.

V sobotu 14. 12. v 17:00 bude spolčo pro mladší (13 – 18 let).

V neděli 15. 12. bude po mších sv. v Č. Kostelci skautský adventní prodej. Výtěžek bude již tradičně odeslán na konto adventních koncertů ČT. Od 14:00 do 16:00 bude možnost výstupu a prohlídky kostelní věže.

S. Alžběta (Lenka Ladnarová) zdraví všechny farníky a zve dívky od 18 do 30 let na duchovní obnovu do Prahy k sestrám voršilkám od pátku 13. do neděle 15. 12. Jde o vánoční ztišení, ne o nábor k sestrám, podotýká s. Alžběta. Více informací na nástěnce, popř. na kontaktu 721 238 047.

Vzadu na stolku si můžete vzít rozpis zpovídání před Vánocemi, které bude v týdnu od 17. 12. Rozpis je také na nástěnce a na farním webu.

Na pouť do Filipova se bude odjíždět v neděli 12. 1. už ve 23:30 (místo plánované půlnoci) z autobusového nádraží v Č. Kostelci. Zatím se přihlásilo 37 lidí (tzn. cena 370 Kč na osobu). Pokud by se chtěl ještě někdo přihlásit, abychom naplnili autobus pro 45 lidí (potom by byla cena 300 Kč), prosíme, aby se ozval nejlépe do středy 11. 12. Janě Křečkové (731 580 034). Po tomto termínu budeme tuto pouť nabízet farnostem v okolí. Zajíždět však nikam nebudeme, dojezd do Č. Kostelce si každý musí zajistit sám, stejně tak i po návratu dojezd domů.

Na adventní mše sv., kterých se děti budou účastnit, mohou přinést doma vyrobeného sněhuláka z papíru. Nezapomeňte k němu připevnit dostatečně dlouhé poutko, aby potom mohl viset na vánočním stromě. Při obětním průvodu se budou sněhuláci ukládat do jesliček, a pak jimi ozdobíme vánoční strom.

Stejně jako v loňském roce proběhne celoadventní sbírka na Mary's Meals. Do sbírky může přispět kdokoli, zvláště je určena dětem, které by touto cestou mohly pomoci jiným dětem, které se zdaleka nemají tak dobře. Každá koruna se počítá. Částka 420 Kč vystačí na stravu pro jedno dítě na celý rok! Pro tento rok se nám loňskou sbírkou podařilo zajistit stravu pro 24 dětí. Výtěžek sbírky bude celý odeslán na českou pobočku Mary's Meals.

Stejně jako v minulých letech proběhne celoadventní sbírka na TV Noe. Kasičky na obě sbírky jsou vzadu v kostele.

Kdo si bude chtít dát úmysly na mši sv. do konce června, může se stavit na faře.

V sobotu 11. 1. 2020 se uskuteční již tradiční Tříkrálová sbírka. Jejím smyslem je informovat širokou veřejnost o činnosti Charit a získat podporu pro charitní činnost. Je také příležitostí k neformálním setkáním, k o oživení farnosti a křesťanských hodnot. Chtěli bychom Vás požádat o pomoc, podporu a spolupráci. Proto prosíme dobrovolníky, kteří mohou složit skupinku koledníků (vedoucí + minimálně dva králové), aby se hlásili na níže uvedených kontaktech. Vedoucí skupinky musí být ve věku min. 15 let. Odměnou za Vaši pomoc budiž radost z neocenitelné pomoci druhým, drobný dárek a vepřový gulášek z produkce kuchyně našeho Hospice. Kontakty: Jan Kordina, tel. 732 402 222, email: Kordina@hospic.cz, Josef Urban, tel. 731 598 833, email: urban@hospic.cz, www.hospic.cz.