SDĚLENÍ FARNÍKŮM

20. 10. 2019

 

V neděli 20. 10. bude sbírka na podporu Papežských misijních děl. Před farním kostelem po obou mších sv. bude možné podpořit misie také zakoupením koláčů. Děkujeme všem, kteří se jakkoli zapojili. Večer v 18:00 bude ve farním kostele rozjímavá modlitba růžence, kterou povede společenství Modlitby matek, a svátostné požehnání.

 

Od neděle 20. do pátku 25. 10. bude pan kaplan Jenda na exerciciích. Výuka náboženství bude normálně probíhat.

 

V úterý 22. 10. po ranní mši svaté bude pravidelný úklid kostela a fary. Předem děkujeme všem, kteří se ho zúčastní.

 

Ve čtvrtek 24. 10. po mši svaté bude na faře Benjamínek. V 18:00 bude v Divadle J. K. Tyla talk show lanškrounského faráře P. Zbigniewa Czendlika „Postel, hospoda, kostel“, vstupné 200 Kč.

 

V pátek 25. 10. po mši svaté bude na faře pokračovat společenství manželů, co se dřív scházívalo.

 

Na pastorační radě jsme se také domluvili, že bychom, pokud bude zájem, spojili farní pouť tentokrát se slavnostní bohoslužbou, která bude v rámci oslav 30 let od svatořečení sv. Anežky a jako poděkování za 30 let svobody v naší zemi. Tato bohoslužba proběhne v pražské katedrále v sobotu 16. 11. v 10:00 a bude jí předsedat někdejší sekretář papeže Jana Pavla II. kardinál Stanisław Dziwisz. Zájemci o pouť se, prosím Vás, napište nejpozději tuto neděli 20. 10. do tabulky vzadu na stolku nebo se ozvěte kněžím. Při 55 osobách bude cena cca 300 Kč na osobu, při 40 osobách (což je minimální počet) cca 400 Kč na osobu.

 

Je možné zakoupit Cyrilometodějský kalendář vzadu na stolku, jeden kus stojí 89 Kč. Také je tam ještě diecézní stolní kalendář.

 

Od 1. 10. je novým vikářem našeho vikariátu P. Benedikt Rudolf Machalík, OPraem. z Nového Města nad Metují.

 

Pokud by někdo potřeboval přijímat bezlepkové hostie, nahlaste se prosím kněžím.